Presedintele rus, Vladimir Putin, apare intr-o inregistrare video facand exercitii la sala de fitness a resedintei sale din Soci, alaturi de premierul Dmitri Medvedev, in conditiile in care cota sa de popularitate a inceput sa scada, relateaza Sky News.

Vladimir Putin este filmat in timp ce face exercitii la mai multe aparate din sala de fitness, fiind urmarit de premierul Dmitri Medvedev. Dupa o sesiune intensa de sport, cei doi lideri rusi au pregatit fripturi la gratar pentru micul dejun si au baut cate o cana de ceai.

Putin a fost intotdeauna adeptul campaniilor de PR atent regizate, pentru a-si promova imaginea de lider dur. In timpul unei vizite in Crimeea la jumatatea lunii august, el a fost filmat in timp ce se scufunda in Marea Neagra la bordul unui minisubmarin, pentru a explora epava unei nave.

El a mai participat la o operatiune similara in 2011, dar atunci s-a descoperit ca doua amfore pe care le-a recuperat in timpul scufundarii fusesera amplasate special pentru ca el sa le gaseasca, scrie MEDIAFAX.

In alte campanii de imagine desfasurate in ultimii ani, Vladimir Putin a impuscat un tigru cu o arma cu tranchilizante, a pus o zgarda cu emitator la gatul unui urs polar sedat si a calarit la bustul gol. Ultima campanie de imagine intervine in contextul in care rata de aprobare a lui Putin, desi mare pentru standardele vest-europene, este in scadere in ultima perioada. Un sondaj recent a aratat ca 72% dintre rusi l-ar realege presedinte daca ar avea loc alegeri luna aceasta.

Popularitatea lui Putin a inregistrat o scadere in ultima perioada din cauza devalorizarii rublei, care a avut un impact masiv asupra economiei Rusiei, afectata de asemenea de sanctiunile privind rolul Moscovei in conflictul din Ucraina si scaderea pretului petrolului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.