Statele Unite au anuntat ca au cerut Uzbekistanului sa se alature coalitiei internationale pe care o conduc impotriva gruparii teroriste Stat Islamic, precizand ca statul din Asia Centrala este liber sa aleaga cum vrea sa contribuie, relateaza Reuters in pagina electronica.

"Am cerut Uzbekistanului sa se alature coalitiei", a declarat joi Daniel Rosenblum, asistent adjunct al secretarului de Stat pentru Asia Centrala, in timpul unei vizite in capitala uzbeca.

Uzbekistanul, o tara majoritar musulmana cu 31 de milioane de locuitori, este un partener strategic al NATO in Asia Centrala post-sovietica, care a acordat asistenta in razboiul condus de SUA impotriva talibanilor din Afganistan.

Coalitia condusa de Statele Unite impotriva gruparii Stat Islamic in Siria si Irak are o componenta militara, pe langa eforturile menite sa opreasca finantarea organizatiei teroriste, a precizat Rosenblum. Coalitia strange de asemenea informatii despre deplasarile persoanelor peste granite si are alte cinci sau sase "linii de eforturi", a adaugat Rosenblum.

"Uzbekistanul sau orice alta tara poate alege sa contribuie la unul sau mai multe dintre aceste elemente", a afirmat el. Oficialii uzbeci nu au putut fi contactati pentru a face comentarii pe aceasta tema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.