Potrivit politiei, infractorii s-au prezentat drept ofiteri civili si au folosit un insemn strain sau fals al politiei pentru a convinge turistii ca au incalcat legea si ca trebuie sa plateasca o amenda in bani lichizi. Alte variante ale inselaciunii presupuneau ca infractorii sa le ceara turistilor pasapoartele si banii sau cardurile de credit si codurile PIN, dupa care sa fuga cu acestea.

"Multi turisti nu cunosc regulile din tara si acest gen de infractori profita de acest lucru", a declarat Sajja Haider, un reprezentant al politiei din Copenhaga.

Cei doi barbati romani, in varsta de 36 respectiv 52 de ani, au fost arestati sambata langa unul dintre cele mai frecventate obiective turistice daneze, parcul de distractii Tivoli Gardens, si aveau asupra lor o suma de aproximativ 45.000 de coroane (6.000 de euro), in valute diferite. Ei au fost recunoscuti de un receptioner de la un hotel din apropiere. Haider a spus ca politia detine fotografii ale ofiterilor-escroci, realizate cu ajutorul camerelor de supraveghere, si ca a primit informatii de la mai multi turisti, care au condus catre cei doi barbati.

Cei doi s-au prezentat in instanta duminica, fiind acuzati ca au pacalit turisti straini sa plateasca amenzi pentru presupuse infractiuni in timp ce pretindeau ca sunt ofiteri de politie, dupa cum a declarat un purtator de cuvant al politiei din Copenhaga, pentru agentia de stiri Ritzau. Cei doi romani sunt acuzati de frauda si de uzurparea functiei publice, riscand o pedeapsa de pana la 18 luni de inchisoare.