Autoritatile egiptene au inaugurat joi, in cursul unei ceremonii la care au participat zeci de lideri straini, segmente largite ale Canalului Suez, care face legatura intre Marea Mediterana si Marea Rosie, informeaza cotidianul italian La Repubblica.

Presedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a fost primul care a parcurs noile sectiuni, la bordul iahtului istoric Mahroussa, prima nava care a parcurs Canalul Suez, in anul 1869.

Lucrarile pe Canalul Suez au fost finalizate la sfarsitul lunii iulie si permit dublarea traficului naval pe segmente care insumeaza 72 de kilometri din totalul de 193 de kilometri. Canalul initial a fost extins pe o portiune de 37 de kilometri si a fost construit un nou segment cu lungimea de 35 de kilometri. Gratie lucrarilor, Guvernul Egiptului spera sa obtina incasari de 10-11 miliarde de dolari pe an, comparativ cu 5 miliarde in prezent.

In afara de Abdel Fattah al-Sisi, la ceremonia de inaugurare au fost prezenti zeci de lideri straini, inclusiv presedintele Frantei, Francois Hollande si premierul Rusiei, Dmitri Medvedev. Italia a fost reprezentata de ministrul Apararii, Roberta Pinotti.

Canalul Suez a fost inaugurat in anul 1869 si permite trecerea navelor din Marea Mediterana in Marea Rosie prin evitarea Capului Bunei Sperante, situat in sudul Africii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.