Rusia solicita cooperare pe plan international pentru combaterea actelor teroriste comise de organizatia radicala Stat Islamic (SI).

Potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, autoritatile ruse sunt ingrijorate din cauza cresterii influentei exercitate de organizatia terorista Stat Islamic la nivel mondial. In cadrul unei conferinte organizate marti, el a declarat ca Rusia solicita cooperare pe plan international in lupta impotriva terorismului, scrie MEDIAFAX.

"Este binecunoscut faptul ca Rusia si-a exprimat ingrijorarile la cel mai mare nivel posibil despre cresterea influentei asa-numitei organizatii Stat Islamic si despre extinderea teritoriala a acesteia in Siria si in Irak", a subliniat Peskov.

"Avem aceasta ingrijorare si vrem sa lansam un apel tuturor de a coopera in aceasta chestiune", a spus Peskov.

In luna aprilie, ministrul de Externe rus, Sergei Lavrov, afirma ca Rusia va furniza echipament militar Irakului si Siriei pentru a sustine lupta acestor tari impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic, considerand ca aceasta grupare reprezinta o amenintare prioritara la adresa securitatii propriei tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.