Cinci imigrati au murit si alti 1.800 au fost salvati de Paza de Coasta a Italiei, in weekend, in timp ce incercau sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge pe continent, pe mai multe barci supraaglomerate, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Duminica, un purtator de cuvant al Pazei de Coasta a Italiei a declarat ca aproximativ 1.800 de imigranti au fost salvati de pe mai multe vase supraaglomerate in timp ce incercau sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge pe continentul european.

Operatiunea de salvare a avut loc sambata, cand autoritatile italiene au descoperit sapte vase supraaglomerate plutind pe Marea Mediterana, care transportau imigranti. Intr-una dintre barcile pneumatice, care transporta 212 pasageri, au fost descoperite cinci persoane decedate. Cauzele mortii acestora nu au fost inca stabilite, afirma un purtator de cuvant al Pazei de Coasta italiene.

Multi dintre imigrantii si refugiatii care incearca sa traverseze Marea Mediterana provin din Orientul Mijlociu si din Africa, de unde emigreaza din cauza saraciei si a violentei din aceste zone. De la inceputul anului, aproximativ 2.000 de persoane au murit in incercarea de a traversa Marea Mediterana, iar in 2014, circa 3.500.

Desi nationalitatile persoanelor salvate in cursul operatiunii de sambata nu au fost stabilite, aproximativ un sfert dintre cei care au imigrat provin din Eritree, Nigeria, Somalia, Sudan si Siria, potrivit agentiei Natiunilor Unite care se ocupa de problema refugiatilor. De asemenea, de la inceputul anului, in Italia au sosit aproximativ 90.000 de imigranti, iar, in 2014, circa 170.000 de persoane. Multi dintre acestia se indreapta catre nordul Europei, incercand, de exemplu, sa ajunga din Franta spre Marea Britanie, prin Eurotunelul care leaga cele doua tari, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.