Reteaua neclasificata de e-mail folosita de catre generalul Martin Dempsey, seful Statului Majore Interarme, si de sute de membri ai personalului militar si civil de la Pentagon a fost deconectata in weekend, dupa detectarea unor activitati suspecte, a confirmat Pentagonul marti pentru CNN.
Autoritatile au refuzat sa spuna ce s-a intamplat, insa Comandamentul Cibernetic Militar al Statelor Unite ancheteaza incidentul, a declarat locotenent-colonelul Valerie Henderson, o purtatoare de cuvant a Pentagonului. Pana in prezent nu exista indicii ca ar fi fost afectat vreun sistem clasificat, subliniaza autoritatile.

Dempsey si alti oficiali militari de rang inalt au primit "o cale ocolitoare" pentru a-si putea accesa e-mailurile neclasificate, a declarat un oficial din domeniul Apararii, relateaza MEDIAFAX. Acccentul este pus, in prezent, asupra "atenuarii riscurilor in domeniul securitatii cibernetice pe care le observam in reteaua afectata", a spus acest oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.