Spaghetele cu canabis reprezinta preparatul-vedeta al bucatarilor italieni care participa la editia din acest an a unui renumit festival gastronomic organizat la Londra, intitulat Bellavita Expo, informeaza Reuters.

Fermierii din sudul Italiei care isi prezinta in aceasta saptamana preparatele gastronomice specifice zonei din care provin la un festival londonez spun ca pastele, uleiul si painea lor, preparate cu canepa, nu genereaza efecte halucinogene in randul consumatorilor, ci reprezinta o alternativa sanatoasa si gustoasa a sortimentului traditional preparat din faina de grau.

"Preparatele cu canepa sunt cu adevarat organice", spune Marzio Ilario Fiore, in varsta de 30 de ani, a carui ferma din regiunea Molise produce ulei si faina de canepa. "Canepa nu necesita pesticide, fertilizatori, ci doar o cantitate moderata de apa", a adaugat el. Canabisul este cel mai adesea asociat in perceptia publicului larg cu aparitia unor efecte psihotrope, dar anumite soiuri ale acestei plante pot fi cultivate pentru productia de alimente.

Mai multe varietati de canepa, care contin cantitati neglijabile de tetrahidrocanabinol (THC) - substanta psihoactiva principala din canabis -, sunt cultivate de multe decenii pentru a produce diverse preparate alimentare. Italia a anulat interdictia ce viza cultivarea canepii in 1998.

"Recoltele mele sunt verificate cu regularitate de inspectorii Politiei italiene, care se asigura ca THC-ul lor se incadreaza in limitele legale", a adaugat Fiore, unul dintre cei 200 de artizani italieni prezenti la Londra la editia din acest an a festivalului Bellavita Expo.

Alaturi de spaghetele preparate din faina de canepa, fermierul italian ofera vizitatorilor sansa de a gusta si din alte preparate ale sale, precum "taralli din canepa" - biscuiti cu cimbru, specifici sudului Italiei, foarte aromati - si ulei din canepa, care are un gust distinct, de nuci. Semintele de canepa reprezinta una dintre cele mai bogate surse de proteine de origine vegetala, continand concentratii mari de acizi grasi omega, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Canabis cultivat în sere pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi...
Canabis cultivat în sere pe o...

La Bellavita Expo 2015, vizitatorii au posibilitatea de a cumpara si vinuri italiene care au fost pastrate timp de un an pe nisipul de pe fundul marii, in sticle acoperite de alge, dar si diverse sortimente de salamuri si branzeturi italiene - inclusiv unele preparate cu lapte de vaca Agerolese, o rasa-hibrid protejata prin lege, alaturi de "Furezze", un sortiment de biscuiti cu arome puternice de lavanda si lemn de trandafir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.