Patru persoane care au cultivat cannabis pe 60.000 de metri pătrați, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă din județul Bihor au fost reținute.

Canabis cultivat pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi în Bihor

Polițiști și de procurorii DIICOT au identificat în timpul perchezițiilor peste 2.600 de plante și peste 200 de kg de masă vegetală. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au decis reținerea pentru 24 de ore a patru persoane fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Potrivit cercetărilor, în luna iunie cele patru persoane au cumpărat un teren în județul Bihor, cu o suprafață de peste 60.000 de metri pătrați. Aceștia avea intenția să plantele pe pământul arabil culturi de canabis, terenul fiind într-o regiune izolată, muntoasă și mai greu accesibilă, fiind în zonă muntoasă.

Procurorii DIICOT Oradea și cu poliţiştii Serviciului Antidrog - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au emis un mandat de percheziție domiciliară. La locație oamenii legii au descoperit două solarii de mari dimensiuni, amenajate pentru cultivarea plantelor de cannabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație. În sere se aflau 2.628 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare.

Au fost emise trei mandate de percheziție domiciliară

Masa vegetală avea o greutate de 203 kg și a fost confiscată pentru a continua cercetările. Totodată, într-o anexă a imobilului percheziționat, a fost identificată o încăpere în care indivizii uscau plantele de canabis.

Tot la fața locului au fost descoperite și echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte dispozitive care servesc la cultivarea și îngrijirea plantelor de canabis.

Citeste si:
O localitate din România își schimbă numele. Care va fi noul nume
O localitate din România își...

Oamenii legii au emis trei mandate de percheziţie domiciliară în Oradea, la imobilele deținute de trei indivizi dintre cei patru. În urma verificărilor au fost indentificate și confiscate sume de bani în valută și lei (10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie, dar și mai multe telefoane mobile. Organele competente vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți ca indivizii să fie arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.