Episodul de calduri puternice a cauzat anul acesta in Franta 700 de decese suplimentare in raport cu media, conform Ministerului Sanatatii, care a subliniat ca este totusi vorba despre o crestere "limitata" a mortalitatii, comparativ cu cea din 2013.

Intrucat Franta se confrunta in acesta saptamana cu un nou episod de canicula, ministrul francez al Sanatatii, Marisol Touraine, a trasat bilantul valurilor de caldura de la inceputul lunii iulie, constatand 700 de decese in plus fata de media acestei perioade, ceea ce se traduce printr-o crestere cu 7% a mortalitatii. Este vorba despre o "crestere limitata a mortalitatii", conform ministrului, care a precizat : "Acest numar cuprinde, de asemenea, decese indirect legate de canicula, ma gandesc de exemplu, la inecuri".

In contextul in care, in anul 2013, canicula a constituit un "traumatism colectiv", inregistrandu-se 15.000 de decese - cu 55% peste medie, ministru francez al Sanatatii a evidentiat buna gestionare a acestui episod de la inceputul lunii iulie: "Tara noastra a stiut sa faca fata acestui episod". Mesaje de avertizare au fost trimise Agentiilor regionale de sanatate (ARS) incepand cu 25 iunie, iar o celula de criza a fost activata din data de 29 iunie, scrie MEDIAFAX.

Platforma telefonica nationala de informare cu privire la canicula a gestionat in aceasta peridoada aproximativ 2.500 de apeluri, care demonstreaza, conform ministrului, "utlitatea acestui dispozitiv". Puternic solicitate, serviciile de sanatate au putut raspunde "tuturor pacientilor". Serviciile de ajutor medical de urgenta (SAMU-centres 15) plasate in departamentele aflate sub vigilenta, "portocalii", au cunoscut in medie o crestere a activitatii de la 30 la 40%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.