Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a salutat acordul marilor puteri cu Iranul in domeniul nuclear, calificandu-l drept "cel mai mare succes diplomatic" al mandatului sau, informeaza NBC News.
"Acest acord demonstreaza ca diplomatia americana poate realiza schimbari reale, semnificative, schimbari care vor face Statele Unite si lumea mai sigure", a declarat Obama. "Statele Unite au negociat de pe o pozitie de putere si principii, oprind proliferarea nucleara in regiune. Lipsa unui acord ar fi crescut sansele unor noi razboaie in Orientul Mijlociu", a subliniat presedintele Statelor Unite.

Iranul si marile puteri din grupul P5+1 (SUA, M.Britanie, Franta, Rusia, China si Germania) au ajuns, marti, la un acord privind programul nuclear iranian. Un diplomat iranian a declarat ca Teheranul a primit garantii privind atenuarea sanctiunilor internationale in schimbul limitarii programului nuclear, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.