Militanti din cadrul Statul Islamic (SI) afirma ca reteaua terorista se afla "in spatele exploziei" care a avariat grav sediul Consulatului Italiei din capitala egipteana Cairo, relateaza BBC News online.

Cel putin o persoana a fost ucisa, iar altele ranite, dupa ce o masina-capcana a explodat langa cladire. Intr-un mesaj postat pe un cont de Twitter legat de SI musulmanii sunt indemnati sa se fereasca de locuri precum consulatul italian, desemnate drept "tinte legitime" ale unor atacuri. Politisti si civili se afla printre persoanele ranite, potrivit Ministerului egiptean al Sanatatii.

Intrarea principala in cladire a fost distrusa aproape in intregime, geamurile au fost sparte de deflagratie, iar imobilul a fost inundat dupa ce tevile de alimentare cu apa au fost sparte. "Italia nu se va lasa intimidata", a declarat ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni intr-un mesaj postat pe Twitter, adaugand ca nu exista victime in randul italienilor.

Atentat TERORIST la Consulatul Italiei de la Cairo. Un mort si 4 raniti!

Premierul Matteo Renzi a discutat cu presedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, dupa atac, si a promis ca cele doua tari vor lupta impreuna "impotriva terorismului si fanatismului". Atacul ridica intrebari cu privire la capacitatea fortelor egiptene de a asigura securitatea misiunilor diplomatice straine din tara, noteaza corespondentul BBC la Cairo, scrie MEDIAFAX.

Procurorul general Hisham Barakat a fost ucis luna trecuta intr-un atac cu masina-capcana in capitala egipteana. Tot in iunie, trei persoane au fost ucise intr-un atentat cu masina-capcana impotriva unui comisariat de politie.

Fortele de securitate egiptene lupta impotriva islamistilor, in principal in Peninsula Sinai. Cel putin 600 de politisti egipteni si militari au fost ucisi de catre militanti islamisti in ultimii doi ani. Islamistii si-au intensificat atacurile dupa ce armata l-a indepartat de la putere pe fostul presedinte islamist Mohammed Morsi, in iulie 2013.

Presedintele Abdul Fattah al-Sisi a promis, recent, o intensificare a reprimarii militantilor islamisti. Sute de membri ai miscarii Fratii Musulmani, inclusiv Morsi, au fost condamnati la moarte de tribunale egiptene. Majoritatea se afla pe culoarele mortii.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.