Cel putin o persoana a fost ucisa, iar alte patru ranite sambata dimineata, intr-un atac cu masina-capcana la Consulatul Italiei de la Cairo, dupa ce explozia puternica a avariat grav sediul reprezentantei, relateaza BBC News online.

Ministerul egiptean al Sanatatii a anuntat ca cel putin o persoana a fost ucisa. Surse medicale au anuntat anterior ca alte patru persoane au fost ranite.
Explozia a fost provocata de detonarea unei masini-capcana, a declarat un oficial pentru agentia de stiri de stat Mena. Atentatul nu a fost revendicat.

Ambasada a fost inchisa, iar niciun membru civil al personalului nu se afla printre persoanele ranite, a declarat un oficial de la Ambasada Italiei pentru AP.

Procurorul general Hisham Barakat a fost ucis luna trecuta intr-un atac cu masina-capcana in capitala egipteana. Tot in iunie, trei persoane au fost ucise intr-un atentat cu masina-capcana impotriva unui comisariat de politie. Fortele de securitate egiptene lupta impotriva islamistilor, in principal in Peninsula Sinai. Cel putin 600 de politisti egipteni si militari au fost ucisi de catre militanti islamisti in ultimii doi ani, scrie MEDIAFAX.

Islamistii si-au intensificat atacurile dupa ce armata l-a indepartat de la putere pe fostul presedinte islamist Mohammed Morsi, in iulie 2013. Presedintele Abdul Fattah al-Sisi a promis, recent, o intensificare a reprimarii militantilor islamisti. Sute de membri ai miscarii Fratii Musulmani, inclusiv Morsi, au fost condamnati la moarte de tribunale egiptene. Majoritatea se afla pe culoarele mortii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.