Activitatea vulcanica a Mount Raung din Indonezia afecteaza zborurile catre si dinspre aeroporturile din regiune, atentioneaza MAE, recomandandu-le cetatenilor romani sa contacteze companiile aeriene sau tour-operatorii inainte de a calatori in aceasta zona.

Ministerul Afacerilor Externe ii informeaza pe cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Indonezia cu privire la ridicarea nivelului de alerta ca urmare a activitatii vulcanice de pe varful montan Mount Raung, din Banyuwangi, Java de Est.

"Eruptiile de cenusa si fum s-au intensificat in ultima perioada si afecteaza infrastructura si circulatia catre si din insulele Bali si Lombok. Astfel, activitatea vulcanica a Mount Raung afecteaza zborurile catre si dinspre aeroporturile din regiune, inclusiv Ngurah Rai International Airport, Lombok International Airport (West Nusa Tenggera), Blimbinsari Airport, Banyuwangi si Notohadinegro Airport (Jember, East Java)", precizeaza MAE, intr-un comunicat.

Pentru informatii suplimentare, Ministerul de Externe le recomanda cetatenilor romani sa contacteze tour-operatorii sau companiile aeriane de la care s-au achizitionat biletele de avion, precum si companiile de asigurari inainte de a calatori in regiune.

Totodata, MAE le recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de Internet www.mae.ro si reitereaza faptul ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (poate fi descarcata gratuit din "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!", scrie MEDIAFAX.

O eruptie vulcanica a avut loc pe insula Java din Indonezia, producand inchiderea a patru aeroporturi, relateaza agentia germana DPA.
Potrivit reprezentantilor companiei aeriene Garuda Indonesia, Mount Raung, situat in estul provinciei Java, a produs cenusa si revarsare de roci inca din luna iunie, ceea ce a determinat autoritatile indoneziene sa creasca nivelul de alerta la cel de gradul II, inainte de cel maxim de alerta.

Citeste si:
Vacanța din Indonezia, un coșmar pentru Mira. Artista nu le dorește...
Vacanța din Indonezia, un...

"Ca urmare a eruperii vulcanului Raung, aeroporturi in Bali, Lombok, Jember si Banyuwangi sunt inchise", se arata intr-un mesaj postat de compania Garuda Indonesia pe contul de Twitter. "Toate zborurile de pe aceste aeroporturi au fost anulate", se mai precizeaza in mesaj.

Vulcanul, cu o inaltime de 3.332 de metri, a erupt si anul trecut, fara insa a provoca si victime umane. Locuitorii din Java spun ca sunt pregatiti sa evacueze insula daca autoritatile vor hotari acest lucru. "Suntem foarte ingrijorati dupa ce, aseara, am vazut eruptii de foc", a declarat Nuriamah, un cetatean, pentru Metro TV.

In Indonezia, se afla mai mult de 130 de vulcani activi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.