O localitate din Germania a fost devastata de o furtuna, care a produs pagube in valoare de 10 milioane de euro, potrivit autoritatilor locale, relateaza Deutsche Welle in pagina electronica.

O furtuna a devastat localitatea Framersheim, in landul Renania-Palatinat, situat in sud-vestul Germaniei. In pofida faptului ca marti s-au inregistrat temperaturi de pana la 36 de grade Celsius, la fel de mari ca in ultima perioada, s-a format o furtuna, insotita de rafele de vant puternice si grindina, care au provocat pagube grave in aceasta localitate cu 1.600 de locuitori.

Presa locala a descris furtuna mai curand ca pe "o tornada", care a avariat cel putin 60 de case si a smuls mai multi copaci din pamant. Potrivit unor oficiali din cadrul politiei, cel putin trei persoane au fost blocate in case, dupa ravagiile provocate de furtuna. Cateva persoane au fost ranite, dar pana in prezent nu s-au inregistrat decese.

Cand a izbucnit furtuna, peste 200 de membri din cadrul personalului pentru situatii de urgenta erau disponibili sa intervina, scrie MEDIAFAX. Potrivit primarului Ulrich Armbrüster, pagubele provocate de furtuna violenta se ridica la valoarea de 10 milioane de euro. De asemenea, cel putin doua case nu mai pot fi locuite, fiind distruse in totalitate.

Ministrul de Interne al landului Renania-Palatinat, Roger Lewentz, a declarat ca drumuruile de acces catre localitate au fost inchise pe timpul noptii. El a anuntat ca miercuri au fost demarate proceduri in vederea curatarii localitatii dupa dezastrul provocat de furtuna si si-a exprimat speranta ca estimarile initiale ale costurilor sa fie mai mici in realitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.