Japonezul Sakari Momoi, care detinea titlul de cel mai batran barbat din lume, a murit duminica, la Tokyo, la varsta de 112 ani, din cauza unei insuficiente renale, informeaza bbc.com.

Sakari Momoi a obtinut titlul de cel mai batran barbat, oferit de Guinness World Records, in luna august. In luna aprilie, cea mai batrana persoana din lume, dar si cea mai varstnica femeie, Misao Okawa din Japonia, a murit la varsta de 117 ani. Titlul acesteia este acum detinut de americanca Susannah Mushatt Jones, in varsta de 116 ani.

Nascut in 1903, in Fukushima, Sakari Momoi - al carui deces a fost anuntat marti - a lucrat la inceput ca profesor, devenind apoi director de liceu. Acestuia ii placea sa citeasca, in special poezie chineza, si, de asemenea, adora sa calatoreasca, alaturi de sotia sa, potrivit Guinness World Records. Sakari Momoi avea cinci copii.

In momentul in care a primit certificatul de cel mai batran barbat din lume, de la Guinness World Records, le-a spus jurnalistilor: "Vreau sa mai traiesc inca vreo doi ani".

Dupa decesul lui Sakari Momoi, reprezentantii Guinness au anuntat ca cel mai batran barbat din lume este japonezul Yasutaro Koide, in varsta de 112 ani. Acesta s-a nascut la o luna dupa Momoi.

Speranta de viata a barbatilor niponi a depasit pentru prima data in 2013 pragul de 80 de ani (80,21 ani), in timp ce compatrioatele lor detin recordul mondial in privinta longevitatii medii feminine (86,61 ani), scrie MEDIAFAX.

Aproximativ un sfert din populatia Japoniei a depasit varsta de 65 de ani, iar acest procent va ajunge la 40% in anul 2060. In septembrie 2014 autoritatile au identificat 59.000 de persoane care aveau cel putin varsta de 100 de ani in Japonia, potrivit statisticilor oficiale publicate de Ministerul Sanatatii din aceasta tara. Dintre aceste persoane, 87% sunt femei.

Potrivit reprezentantilor Guinness, cea mai varstnica persoana din lume a fost Jeanne Calment of France, care a trait 122 de ani si 164 de zile. Ea a murit in august 1997.

Citeste si:
VIDEO Reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu, este câştigătoarea Miss...
VIDEO Reprezentanta Indiei,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.