China a denuntat "situatia dramatica a drepturilor omului" din Statele Unite, criticand violentele politiei, operatiunile de spionaj la nivel global si acte de tortura, la o zi dupa raportul SUA privind drepturile omului, care critica Beijingul, informeaza Radio Free Europe / Radio Liberty.
"Situatia drepturilor omului in Statele Unite este dramatica. America este bantuita de raspandirea armelor de foc, de infractiuni violente si de folosirea excesiva a fortei de catre politie", se arata intr-un raport al Consiliului de Stat din China. "Serviciile secrete americane au folosit tortura impotriva suspectilor de terorism, incalcand drepturile omului si in alte tari prin atacuri cu drone si operatiuni de interceptare a comunicatiilor", precizeaza raportul.

"Banii sunt o factor decisiv in sistemul politic american, astfel ca drepturile politice ale cetatenilor americani nu sunt respectate in totalitate", precizeaza raportul. Regimul comunist de la Beijing a emis acest raport la doar o zi dupa ce Departamentul de Stat a denuntat incalcari sistematice ale drepturilor omului in China, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.