Doua incidente armate, soldate cu un mort si 16 raniti, au avut loc in cursul noptii de sambata spre duminica in statele americane Michigan si Pennsylvania, pe fondul masacrului de la o biserica metodista din Charleston comis de un tanar care militeaza pentru suprematia albilor.
Le Detroit, in Michigan (nord), o persoana a fost ucisa, iar alte noua ranite in timpul unei petreceri organizate pe un teren de baschet. Victima este un tanar in varsta de 21 de ani. Niciunul dintre copiii aflati la petrecere nu a fost ranit.

In acelasi timp, la Philadelphia, in Pennsylvania (nord-est), un barbat inarmat a deschis focul in directia unor persoane reunite cu ocazia unui picnic. Atacul, care a avut loc sambata in jurul orei locale 22.00 (duminica, 05.00, ora Romaniei), s-a soldat cu sapte raniti, si anume doi copii si cinci adulti. Motivele comiterii celor doua atacuri nu sunt cunoscute. Nici identitatea atacatorilor nu a fost dezvaluita. Un suspect a fost retinut in legatura cu incidentul armat din Detroit. Aceste atacuri au loc pe fondul unei emotii provocate de atacul armat comis miercuri seara la o biserica metodista din Charleston frecventata de afroamericani si soldat cu noua morti. Atacul de la Charleston a fost comis de Dylann Roof, un tanar in varsta de 21 de ani. Acesta si-a marturisit crimele, afirmand ca intentiona sa declanseze un "razboi al raselor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.