Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anuntat, marti, deschiderea, la Paris, a primului centru international pentru cercetare in domeniul inteligentei artificiale al retelei de socializare.

"Sunt incantat de deschiderea primului centru international de cercetare in domeniul inteligentei artificiale al Facebook, la Paris", a scris Mark Zuckerberg, intr-un mesaj publicat pe contul sau de pe reteaua de socializare. Noul centru va gazdui echipa Facebook care se ocupa de cercetarea in acest domeniu al inteligentei artificiale si care are scopul de a "dezvolta tehnologii care sa le ofere oamenilor modalitati mai bune de a comunica", conform nbcnews.com.

Luna trecuta, compania a anuntat ca aceasta echipa este formata din peste 40 de persoane, care pana in prezent lucra in special in birourile Facebook din Menlo Park, California, si New York, scrie MEDIAFAX. "Una dintre initiativele noastre pe termen lung este aceea de a crea o noua generatie de servicii de internet, care sunt mult mai intuitive si care sa va permita sa va conectati mai usor cu acele lucruri de care sunteti interesati", a spus Zuckerberg, referindu-se la instrumente de analiza a inregistrarilor audio, video, a textului, a fotografiilor si a altor informatii.

Mark Zuckerberg a mai spus ca noul centru al Facebook din Paris va face publice cercetarile sale prin intermediul unor publicatii de specialitate si va investi, totodata, in cele mai importante institutii stiintifice. In plus, Zuckerberg a precizat ca noul centru va fi deschis pentru cercetatori si specialisti, precizand ca aceasta noua structura a incheiat deja un parteneriat cu French Institute for Research in Computer Science and Automation (INRIA). Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.