Comandantul fortelor speciale ale politiei din Tadjikistan, care a participat la programe de instruire organizate de Statele Unite si Rusia, s-a alaturat retelei teroriste Stat Islamic, difuzand o inregistrare video, informeaza site-ul postului Russia Today.
Colonelul Gulmurod Halimov, disparut de la sfarsitul lunii aprilie, a aparut intr-o inregistrare video difuzata pe platforma online Youtube, anuntand ca este membru al retelei teroriste Stat Islamic. Halimov, filmat tinand o arma automata intr-o zona cu palmieri, ameninta Tadjikistanul, Rusia si Statele Unite cu atacuri teroriste. In varsta de 40 de ani, Halimov a fost comandantul fortelor speciale din Tadjikistan pana cand a disparut, in aprilie, scrie MEDIAFAX. "In ultima vreme, Halimov devenise obsedat de grupul Stat Islamic: citea despre ideologia organizatiei pe Internet, avea dispute cu colegii, argumentand ca teroristii au dreptate", a declarat unul dintre colegii lui Halimov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.