Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat executia unor oficiali militari de rang inalt, pentru ca nu i-au ascultat ordinele de a mari ratiile de orez ale soldatilor, relateaza Daily Mirror in editia electronica.

Dupa ce a ordonat ca seful armatei, Hyon Yong-Chol, sa fie executat cu un tun antiaerian pentru ca a adormit in timpul unor evenimente militare, Kim Jong-un a cerut ca ministrul adjunct al fortelor armate, So Hong-chan, si alti oficiali "apropiati acestuia" sa fie executati, deoarece nu i-au ascultat ordinele de a mari ratiile de orez ale soldatilor.

Analistii apreciaza insa ca So a fost executat pentru ca nu a fost vazut in timpul vizitei lui Kim la Palatul Soarelui Kumsusan, unde sunt depuse corpurile imbalsamate ale tatalui si bunicului sai. So a fost vazut alaturi de Kim in cursul altor vizite la memorial.

Liderul nord-coreean a ordonat executia a 16 oficiali de rang inalt anul acesta, iar in total aproximativ 70 de oficiali au fost executati incepand din 2011, cand Kim i-a succedat la putere tatalui sau, potrivit serviciilor de informatii sud-coreene. Analistii au pareri impartite privind adevaratul motiv al acestor executii, unii apreciind ca este vorba despre o lupta pentru influenta, in timp ce altii considera ca dictatorul vrea doar sa isi arate puterea, scrie MEDIAFAX.

In 2013, Kim l-a executat pe unchiul sau, Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic om din tara, pentru daune aduse economiei. Pe 30 aprilie 2015, Hyon Yong-Chol, care era seful armatei din 2012, a fost executat cu un tun antiaerian in fata a sute de oficiali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.