Unul dintre cele doua sindicate cheie ale mecanicilor de tren din Germania va lansa cea de-a noua greva in aceasta saptamana si nu a fixat nicio data pentru reluarea activitatii, relateaza DPA, in pagina electronica.

Trenurile de marfa vor fi vizate de greva incepand de marti, ora 15.00 (16.00 ora Romaniei), iar cele de pasageri incepand de miercuri, ora 02.00 (03.00 ora Romaniei). Sindicatul GDL a declarat luni ca greva nu este pe termen nelimitat dar nu va preciza data incetarii decat cu 48 de ore inainte ca membrii sai sa intentioneze sa se intoarca la munca.

Potrivit surselor din cadrul GDL, planul este ca aceasta greva sa dureze mai mult decat precedenta, care a durat aproximativ sase zile la inceputul lunii, aceasta fiind cea mai lunga greva din istoria operatorului german Deutsche Bahn.

Momentul grevei inseamna ca este posibil ca ea sa se extinda in weekendul de Rusalii. Desi aceasta nu este o sarbatoare majora in societatea germana, multe persoane pot profita de cele trei zile libere pentru a merge in scurte vacante, scrie MEDIAFAX.

Sindicatul acuza Deutsche Bahn ca nu ia in serios negocierile, facand greva necesara. Cu toate acestea, Deutsche Bahn a acuzat GDL, cel mai mic dintre cele doua sindicate feroviare, ca a evitat de cateva ori intelegeri aproape incheiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.