Un rubin extras birmanez de 25,5 carate, denumit "Sunrise Ruby", a stabilit un nou record mondial de pret, dupa ce a fost vandut cu 30,4 milioane de dolari (taxe incluse), la o licitatie organizata de casa Sotheby's, marti seara, la Geneva, informeaza rtl.be.

Dupa o licitatie extrem de disputata, acesta nestemata, cu o marime considerata extraordinara pentru un rubin, a fost achizitionata de un colectionar care a licitat prin telefon si a preferat sa ramana anonim. Pretul de vanzare a fost de 28,2 milioane de franci elvetieni (30,4 milioane de dolari).

Culoarea "sange de porumbel" a rubinului "Sunrise Ruby" reprezinta cea mai apreciata caracteristica a acestor pietre pretioase. Montat intr-un inel Cartier, acest rubin avea un pret estimativ cuprins intre 12 milioane si 18 milioane de dolari. Pretul de vanzare reprezinta un record mondial pentru un rubin, dar si un record de pret pentru o bijuterie a casei Cartier care a fost vanduta la licitatie, au precizat reprezentantii casei Sotheby's.

In aceeasi licitatie de marti seara, un diamant roz exceptional, de 8,72 carate, care a apartinut nepoatei imparatului Napoleon I, printesa Mathilde, a fost vandut cu 15,9 milioane de dolari. Nestemata, de o mare raritate, avea un pret estimativ cuprins intre 14 milioane si 18 milioane de dolari.

Diamantul are o claritate extrema si o culoare intensa. Cu o marime considerata clasica, colturi rotunjite si fatete mari, nestemata are o culoare inclusa in categoria "Fancy Vivid Pink" si a fost denumita "Historique Diamant Rose", intrucat a facut parte din colectia de bijuterii a printesei Mathilde Bonaparte, potrivit Gemological Institute of America (GIA). Una dintre celelalte proprietare bogate din trecutul sau a fost excentrica filantroapa americana Huguette Clark, decedata in 2007 la varsta de 105 ani, scrie MEDIAFAX.

La aceeasi licitatie de marti seara, un colier foarte rar, alcatuit din doua randuri de perle naturale - 78 in total -, a fost vandut cu 6,5 milioane de franci elvetieni (7,05 milioane de dolari), stabilind astfel un nou record mondial de pret, au precizat reprezentantii casei Sotheby's. In total, 453 dintre cele 484 loturi puse in vanzare si-au gasit cumparator si au generat incasari totale de 149,8 milioane franci elvetieni (162,5 milioane dolari).

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...

In cadrul licitatiei ce va fi organizata la Geneva de casa rivala, Christie's, miercuri seara, o brosa cu diamante daruita de regele spaniol Alfonso al XII-lea sotiei sale pe post de cadou de nunta si o pereche de cercei cu rubine care au apartinut celebrei Jacqueline Kennedy Onassis se numara printre "vedetele" acestei licitatii, care ar putea genera venituri totale de peste 80 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.