Capacitatea gruparii teroriste Statul Islamic (SI) de a recruta membri online este "o tendinta clar in crestere, nu in descrestere", iar ideologia retelei teroriste "rezoneaza tot mai puternic" cu americanii, avertizeaza comandantul Comandamentului Cibernetic al Statelor Unite, relateaza CNN.

Eforturile recente ale gruparii teroriste de a utiliza capabilitati cibernetice ca arma de sistem si nu doar pentru recrutare si raspandirea ideologiei reprezinta o "mare ingrijorare" pentru Agentia Nationala pentru Securitate (NSA), a adaugat luni directorul acesteia, amiralul Mike Rogers.

In ceea ce priveste raspunsul la bresele cibernetice ale gruparilor teroriste, spre deosebire de atacuri informatice comise de catre tari precum Coreea de Nord si China, "fiecare scenariu este diferit", a spus amiralul. "Nu am un raspuns usor", a declarat directorul NSA. "Mecanismele a ceea ce folosesti pentru a exercita aceasta presiune, cred eu, variaza in functie de entitatea pe care incerci sa o modelezi si prin care le spui «hei, nu vrei sa o apuci pe drumul asta, iar daca o faci este un pret pe care ai sa-l platesti", a spus el.

Provocarea pentru NSA, a spus Rogers la un forum pe teme de securitate, consta in mentinerea echilibrului intre respectarea vietii private si securitate, scrie MEDIAFAX. Este vorba despre un compromis la care comunitatea informatiilor si Congresul este necesar sa ajunga pana la sfarsitul lunii, cand expira legea care reglemeteaza activitatea Curtii pentru supravegherea informatiilor straine (FISC). "Este necesar sa cream un cadru pentru acest program, care sa-i permita sa genereze capacitatile si resursele in vederea apararii tarii, dar este necesar sa facem acest lucru astfel incat (programul) sa asigure respectarea vietii private a cetatenilor nostri si sa genereze mai multa incredere in natiunea noastra in legatura cu ceea ce face" Agentia de spionaj NSA, a subliniat comandantul Comandamentului Cibernetic american.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.