Agentia de Securitate Nationala a Statelor Unite (NSA) a incercat sa spioneze grupul industrial Siemens cu ajutorul serviciilor de informatii germane (BND), relateaza in editia de duminica Bild am Sonntag, citat de Le Figaro in pagina electronica.
Pentru a justifica supravegherea Siemens, NSA a invocat un parteneriat intre acest grup, cu sediul la Munchen, si serviciile de informatii rusesti care ar fi permis furnizarea unor echipamente de comunicatie Moscovei, relateaza Bild am Sonntag, dar nu precizeaza daca BND a acceptat solicitarea agentiei americane.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Siemens a dezmintit, intr-un comunicat, acuzatiile NSA, scrie MEDIAFAX. Potrivit Bild am Sonntag, NSA a cerut de asemenea ca BND sa spioneze compania europeana de aparare Airbus. Dezvaluirile potrivit carora BND a ajutat NSA la spionarea unor intreprinderi si lideri europeni a pus in dificultate Guvernul german si ameninta sa afecteze relatiile dintre Berlin si Washington. Partidul Social-Democrat (SPD), aflat la guvernare alaturi de conservatorii (CDU) Angelei Merkel, a criticat gestionarea acestui dosar de catre guvern si a cerut sa examineze lista care contine criteriile de supraveghere (adrese IP, termeni de cautare, nume) ale BND.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.