Un vast incendiu a izbucnit joi dimineata la terminalul 3 al Aeroportului Fiumicino din Roma, fara sa produca victime, care a fost inchis pana cel putin la ora locala 14.00 (15.00, ora Romaniei), a anuntat joi dimineata societatea aeroporturilor Roma Adr, relateaza AFP in pagina electronica.

La izbucnirea incendiului, inainte de ora locala 5.00 (6.00, ora Romaniei), terminalul era gol, astfel ca nu s-a soldat cu victime sau raniti. Insa cativa angajati ai aeroportului au fost intoxicati cu fum.

Avand in vedere pagubele, autoritatile italiene au decis sa inchida aeroportul si sa interzica accesul, cel putin pana joi dupa-amiaza. Toate zonele au fost inchise, a constatat AFP. Incendiul a fost controlat la ora locala 7.00 (8.00, ora Romaniei) de catre aproximativ 50 de pompieri trimisi la interventie. Cauzele incendiului si locul exact de unde a pornit erau inca necunoscute, dar directorul aviatiei civile italiene Alessio Quaranta, intervievat de postul Rainews, a evocat posibilitatea ca focul sa fi pornit din zona bagajelor.

Alitalia si-a anulat toate cursele - atat la plecare, cat si la sosire - de pe Fiumicino prevazute joi pana la ora locala 14.00 (15.00, ora Romaniei), cu exceptia sosirii unor zboruri intercontinentale, potrivit unui comunicat al companiei aeriene nationale. Alitalia precizeaza ca intreaga sa retea urmeaza sa fie afectata joi de intarzieri si anulari de zboruri din cauza acestui incendiu, potrivit aceleiasi surse, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui francez care a venit la fata locului sa ia avionul catre ora 5.00 GMT (8.00, ora Romaniei), un fum negru inca se mai ridica din terminal, dar atmosfera era calma, iar la fata locului se aflau putine persoane. Toate caile de acces in aeroport erau pustii, iar accesul catre parcari era blocat cu panglici, a precizat el pentru AFP. Traficul pe autostrada care conduce la aeroport si legatura feroviara cu Roma au fost intrerupte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.