Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a condamnat declaratiile premierului Ungariei, Viktor Orban, privind posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea, cerandu-i sa revina asupra afirmatiilor.

"Nu este necesar sa comentam un lucru evident. Ne opunem cu vehementa aplicarii pedepsei cu moartea. Orban trebuie sa clarifice imediat ca nu are aceasta intentie. Daca nu o va face, va exista o confruntare puternica de idei", a afirmat Jean Claude Juncker, citat de Corriere della Sera. "Carta UE a drepturilor fundamentale interzice pedeapsa cu moartea", a subliniat Juncker.

"Nu exista dubii ca pedeapsa cu moartea intra in contradictie cu valorile fundamentale ale Uniunii Europene", a spus, la randul sau, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Potrivit MEDIAFAX, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat marti ca analizeaza posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea, abolita in 1990. "Reintroducerea pedepsei cu moartea trebuie sa fie pe agenda de lucru", afirmase Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.