Un adolescent in varsta de 15 ani, ingropat sub daramaturile unei case prabusite la Kathmandu in urma cutremurului din Nepal, a fost gasit in viata la cinci zile dupa dezastru, relateaza Sky News, in pagina electronica.

Echipele de salvare americane l-au scos pe adolescent de sub daramaturi intr-un moment in care speranta gasirii unor supravietuitori a inceput sa scada simtitor. Multimea l-a primit cu aclamatii in timp ce era scos pe targa, cu fata acoperita de praf. Seful echipei, Andrew Olvera, a declarat ca baiatul a fost prins intre doua etaje prabusite.

Intre timp, ascensiunile pe Muntele Everest vor fi reluate saptamana viitoare, in pofida faptului ca avalansele generate de cutremur au provocat moartea a 18 persoane. Dar seful departamentului pentru turism, Tulsi Gautam, a sfatuit alpinistii sa renunte la expeditii, afirmand ca sunt in curs lucrari de reparatii. Intre timp, locuitorii sunt tot mai nemultumiti de intarzierile in distribuirea ajutorului. Aproximativ 200 de persoane au protestat in fata Parlamentului din capitala Kathmandu, cerand mai multe autobuze pentru a merge la casele lor.

In satul Sangachowk, unul dintre cele mai afectate si situat la aproximativ trei ore de mers cu masina de capitala, numerosi sateni furiosi au blocat drumul cu pneuri. Multimea a oprit doua camioane care se indreptau catre Kathamandu si transportau orez, taitei si biscuiti. Ulterior, oamenii au blocat o coloana de trei camioane de armata cu provizii suplimentare, generand o confruntare cu soldatii inarmati.

"Guvernul nu ne-a dat nimic de mancare", a declarat Udhav Giri, in varsta de 34 de ani. "Camioanele care transporta orez trec pe aici si nu se opresc. Toate alimentele se duc catre sediul central", a declarat el.

Ministrul nepalez al Comunicatiilor, Minendra Rijal, a recunoscut ca autoritatile au facut greseli, afirmand: "Este un dezastru la o scara fara precedent. Au fost unele slabiciuni in gestionarea operatiunilor umanitare".

Citeste si:
Un băiat de 16 ani a provocat un accident mortal în Timiș, după ce...
Un băiat de 16 ani a provocat...

Numarul persoanelor decedate in Nepal a crescut la aproape 5.500, iar alte 10.000 au fost ranite. Lor li se adauga 80 de victime inregistrate in India si Tibet. Premierul Sushil Koirala a avertizat ca bilantul victimelor ar putea ajunge la 10.000, pe masura ce se vor primi informatii din zonele izolate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.