Opt milioane de persoane au fost afectate de cutremurul puternic produs in Nepal, iar 1,4 milioane au nevoie de alimente, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite, citata de BBC News Online.

Ajutorul international a inceput sa ajunga dar inca exista lacune in ceea ce priveste echipamentul medical, alimentele si sacii pentru cadavre. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sambata in Nepal a distrus numeroase cladiri in Kathmandu si a afectat zonele rurale din regiune. Un oficial guvernamental a declarat marti ca bilantul victimelor a crescut la 4.310 morti. Aproape 8.000 de persoane au fost ranite, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Laxmi Prasad Dhakal.

Replicile au continuat in Nepal si in zonele invecinate, iar mii de locuitori din Kathamandu si-au petrecut cea de-a treia noapte sub cerul liber, temandu-se sa se intoarca in locuinte, scrie MEDIAFAX.

Lipsesc apa, alimentele si electricitatea si exista temeri ca ar putea izbucni unele epidemii. "Potrivit estimarilor initiale si pe baza ultimei harti cu intensitatea cutremurului, au fost afectate opt milioane de persoane din 39 de districte, dintre care doua milioane de persoane traiesc in 11 districte puternic afectate", arata cel mai recent raport al Biroului Coordonatorului Rezident ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.