Omul de afaceri american Alfred Taubman, inventator al complexului comercial de tip mall in anii 1950, in Statele Unite ale Americii, a murit vineri, la varsta de 91 de ani, informeaza time.com.
Informatia privind moartea lui Alfred Taubman, om de afaceri in domeniul imobiliar si inventator al conceptului de complex comercial de tip mall, a fost data publicitatii, vineri, de fiul acestuia, Robert Taubman. "(Alfred Taubman, n.r.) a fost foarte mandru de ceea ce a reusit sa realizeze aceasta minunata companie pe care a fondat-o in urma cu 65 de ani", a spus Robert Taubman intr-un mesaj catre angajatii companiei tatalui sau, al carei presedinte este in prezent. "In aceasta seara (vineri, n.r.), dupa ce a cinat acasa, un atac de cord l-a luat de langa noi, sfarsind ceea ce a fost o viata plina, extraordinara, care a influentat atat de multi oameni in atat de multe moduri minunate, pe tot globul", a mai spus Robert Taubman.

Alfred Taubman s-a nascut intr-o familie de imigranti evrei de origine germana, in Michigan, Statele Unite ale Americii, in 1924, potrivit CNN. In anii 1950, cand a observat ca americanii se muta in suburbiile marilor orase, s-a gandit ca vor avea nevoie de locuri unde sa isi faca cumparaturile. Conceptul de mall s-a dovedit a fi foarte profitabil. Potrivit Forbes, in 2015, averea lui Taubman se ridica la 3,1 miliarde de dolari. Cariera sa de om de afaceri a fost insa afectata de o serie de scandaluri. In 1983 a cumparat casa de licitatii Sotheby's si a facut noua luni de inchisoare in 2002 dupa ce a fost condamnat pentru ca ar fi facut o intelegere ilegala cu Christie’s pentru a controla comisioanele caselor de licitatii. Alfred Taubman a sustinut tot timpul ca era nevinovat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.