Guvernul australian a aprobat mobilizarea a 300 de militari australieni in Orientul Mijlociu, pentru a ajuta la antrenarea fortelor irakiene in lupta impotriva gruparii teroriste Stat Islamic, relateaza The Australian in editia electronica de marti.

Mobilizarea celor 300 de militari suplimentari va incepe miercuri si va fi finalizata la jumatatea lunii mai, urmand ca misiunea sa dureze doi ani. "Este un loc periculos si nu va pot spune ca este fara riscuri", a declarat marti presei din Canberra premierul Tony Abbott, scrie MEDIAFAX.

Contingentului australian i se vor alatura peste 100 de militari din Noua Zeelanda. Acestia vor avea baza la complexul militar Taji, situat la nord de Bagdad.

"Nu vom avea un rol de lupta. Este o misiune de antrenament, nu o misiune de lupta", a precizat premierul australian. Misiunea militarilor australieni va fi sa ajute Guvernul irakian sa pregateasca suficiente forte pentru a asigura ritmul contraatacului asupra gruparii Stat Islamic si sa recucereasca teritoriul ocupat de islamistii sunniti. Dimensiunea si natura angajamentului australian in Irak vor fi revizuite in mod regulat, a adaugat Abbott.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.