Un avion Germanwings cu 128 de persoane la bord, care asigura o cursa de la Koln catre Venetia, a fost deviat spre Stuttgart sambata din cauza unei posibile "pierderi de ulei", a anuntat compania aeriana, citata de Reuters in pagina electronica.
Avionul Airbus A319, cu 123 de pasageri si cinci membri ai echipajului la bord, a decolat sambata dimineata de la Koln (Germania) si se indrepta spre Venetia (Italia). Germanwings, filiala low-cost a companiei germane Lufthansa, a precizat ca pilotii au oprit unul dintre motoarele aeronavei si s-au indreptat spre Stuttgart dupa ce a fost detectata problema. "Aceasta este o procedura standard de siguranta. Nu a fost o aterizare de urgenta", a adaugat compania aeriana, precizand ca avionul este verificat de tehnicieni, scrie MEDIAFAX.

O aeronava Airbus A320 a companiei Germanwings, care efectua o cursa de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prabusit in Alpii francezi la 24 martie, provocand moartea celor 150 de persoane aflate la bord. Anchetatorii suspecteaza ca avionul a fost prabusit intentionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a incuiat pe comandant in afara cabinei de pilotaj. Procurorii germani au afirmat ca Lubitz a fost tratat pentru tendinte sinucigase si depresie in urma cu cativa ani, inainte de a deveni pilot. Joi au aparut informatii potrivit carora copilotul Andreas Lubitz a cautat pe Internet date despre sinucidere si despre usile cabinelor de pilotaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.