Camera Reprezentantilor a aprobat, luni, cu o majoritate covarsitoare o rezolutie care ii cere presedintelui Barack Obama sa trimita arme Ucrainei, pentru a sprijini lupta Kievului impotriva rebelilor separatisti din estul tarii.

Rezolutia a fost aprobata cu 348 de voturi pentru si 48 impotriva. Votul creste presiunea asupra lui Obama, criticat deja pentru lentoarea cu care a actionat in aceasta criza, scrie MEDIAFAX.

"Din nefericire pentru ucraineni si pentru securitatea internationala, presedintele Obama a ales lipsa de actiune in numele deliberarii nesfarsite", a declarat Ileana Ros-Lehtinen, congresmen republican de Florida, adresandu-se Camerei Reprezentantilor.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a cerut arme si tehnologie de la Statele Unite. Administratia Obama a declarat ca presedintele inca analizeaza aceasta cerere, asteptand sa vada daca acordurile internationale care au condus la armistitiul din februarie sunt implementate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.