Ambasada Coreei de Nord in Bangladesh a prezentat scuze dupa ce unul dintre diplomatii afiliati a fost prins transportand 27 de kilograme de aur nedeclarat pe aeroportul din Dhaka, informeaza CNN.

Kazi Muhammad Ziauddin, un oficial de rang inalt din cadrul Agentiei vamale din Bangladesh, a declarat ca aurul a fost descoperit pe 5 martie, dupa ce diplomatul nord-coreean sosise cu o cursa a companiei Singapore Airlines.

Ziauddin a precizat ca diplomatul nord-coreean avea in bagaje 27 de kilograme de aur pe care nu il declarase la controlul vamal. Potrivit presei, diplomatul este Son Young Nam, prim-secretar al ambasadei nord-coreene din Dhaka, scrie MEDIAFAX.

"Initial, diplomatul a refuzat controlul, apoi a spus ca transporta un motor electric", potrivit lui Ziauddin. In bagaje au fost gasite 170 de lingouri de aur, cu greutatea totala de 27 de kilograme si valoarea de aproximativ un milion de dolari.

Ambasada nord-coreeana din Dhaka a prezentat scuze pentru incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.