Cinci persoane, printre care un cetatean francez si un ofiter belgian al Uniunii Europene, au fost ucise intr-un atac armat comis de cel putin o persoana mascata, sambata dimineata, intr-un club frecventat de straini in capitala statului Mali, Bamako.

Franta si Belgia au condamnat atacul de la restaurantul La Terrasse din Bamako, Ministerele de Externe din cele doua tari confirmand decesele celor doi cetateni europeni.

Belgianul ucis era ofiter de securitate al Uniunii Europene, a anuntat presedintele Consiliului European, Donald Tusk. "Uniunea Europeana nu va fi intimidata de terorism (...). Vom ramane fermi alaturi de Mali si poporul sau", a afirmat el. Presedintele si premierul din Mali au vizitat locul atacului, iar Guvernul a anuntat ca a fost deschisa o ancheta.

"Acest atac a fost comis de cel putin o persoana mascata, care a deschis focul asupra clientilor", a anuntat intr-un comunicat Misiunea de stabilizare a ONU din Mali. Potrivit comunicatului, noua persoane au fost ranite, printre care si doi experti ai misiunii ONU. Ministerul elvetian al Apararii a precizat ca cei doi sunt soldati elvetieni.

Un martor, Hamadou Dolo, a declarat ca doi atacatori au fugit din club si au plecat cu o masina condusa de un complice. Ei s-au intalnit cu o masina de politie si au deschis focul, omorandu-l pe sofer, un civil de pe strada si un agent privat de securitate de langa o casa, a adaugat Dolo.

La Terrasse se afla in cartierul Hippodrome din Bamako, unde locuiesc multi straini, iar clubul este foarte popular in noptile de vineri spre sambata. Franta a sporit masurile de securitate la obiectivele franceze din Mali, iar ambasada franceza a infiintat o celula de criza pentru a ajuta cetatenii din Bamako. Fortele franceze au condus o operatiune militara la inceputul lui 2013, in urma careia au fost alungati extremistii al-Qaida dintr-o regiune vasta pe care o controlau in nord-estul Mali. Operatiunea militara continua in acea regiune, unde au loc confruntari frecvente.

Citeste si:
Peste 1.200 de civili au fost uciși în Mariupol de la începutul...
Peste 1.200 de civili au fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.