Boris Nemtov a fost asasinat de serviciile secrete americane cu scopul de a destabiliza situatia din Rusia si a provoca inlaturarea presedintelui Vladimir Putin, sustin activisti pro-Kremlin.

Membri ai miscarii "AntiMaidan" - creata ca opozitie fata de repetarea in Rusia a unei revolutii de tipul celei din Ucraina - sustin ca Boris Nemtov era folosit de serviciile secrete americane si ca a lucrat intreaga sa cariera impotriva intereselor Rusiei.

"Pentru mine, este evident ca instigatorii pentru uciderea lui Nemtov au fost sustinatorii sai americani, care folosesc mereu aceleasi metode. Imediat ce un revolutionar devine ineficient, imediat ce moartea lui ar aduce mai multe beneficii, il omoara, apoi genereaza mult scandal in jurul subiectului pentru a da o mare importanta decesului", afirma activistul nationalist rus Nikolai Starikov, un apropiat al Kremlinului, potrivit site-ului american News.vice.com.

Nikolai Starikov a denuntat de mult timp presupuse conspiratii occidentale care ar viza Rusia. Ipoteza avansata de el in cazul asasinarii lui Nemtov este sustinuta de fostul deputat rus Dmitri Sablin (membru al partidului de guvernamant - Rusia Unita) si de Aleksandr Zaldostanov, liderul grupului de motociclisti Lupii Noptii si prieten cu presedintele Vladimir Putin, scrie MEDIAFAX.

"Rusia se va confrunta cu o serie de proteste dupa moartea lui Nemtov; de asemenea, vor fi si alte provocari, inclusiv asasinate", a avertizat Starikov, acuzand Statele Unite ca incearca destabilizarea Rusiei pentru a inlatura Administratia Vladimir Putin. Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal in centrul Moscovei, in apropierea sediului Presedintiei ruse.
Vladimir Putin a condamnat asasinarea lui Boris Nemtov, catalogand-o drept o "rusine" pentru Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.