Ucraina spera sa obtina arme atat din partea Statelor Unite, cat si din partea altor tari, a declarat ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin pentru publicatia japoneza Nikkei.

"In prezent, Statele Unite analizeaza posibilitatea livrarii de arme Ucrainei. Kievul spera la un ajutor similar si din partea altor tari", a afirmat seful diplomatiei ucrainene, Pavlo Klimkin, aflat in vizita in Japonia.

"Capacitatea de lupta a armatei ucrainene trebuie neaparat ameliorata. Armata (ucraineana) are nevoie de arme suplimentare, deoarece acordul de incetare a focului (cu rebelii prorusi) nu este respectat", a apreciat el, scrie MEDIAFAX.

Marea Britanie va trimite 75 de instructori militari in Ucraina, in martie, pentru a oferi asistenta armatei ucrainene, confruntata cu un conflict separatist, a anuntat recent premierul britanic David Cameron. In schimb, Germania si Franta inca nu au luat o decizie in acest sens, sustinand ca acordarea de ajutor militar Ucrainei ar putea duce la escaladarea conflictului din estul acestei tari.

Anterior, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a avertizat ca livrarea de armament Ucrainei ar fi o lovitura pentru Acordurile de la Minsk. "Ar fi o lovitura puternica pentru Acordurile de la Minsk, ar exploda intreaga situatie, ar fi inca o confirmare a faptului ca cei care pledeaza in favoarea unor astfel de decizii sunt ghidati doar de propriile idei geopolitice privind necesitatea unei asa-zise disuasiuni, in cazul in care Rusia nu cedeaza", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.