Polonia va trimite instructori in Ucraina, intr-o misiune de antrenare a militarilor ucraineni, raspunzand astfel unei solicitari de asistenta facuta de Alianta Nord-Atlantica.

Ministrul polonez al Apararii, Tomasz Siemoniak, a declarat ca instructorii militari polonezi vor efectua antrenamentele in baze militare ucrainene din Kiev si Lvov. Siemoniak a precizat ca numarul instructorilor ucraineni va fi decis in luna martie.

In prezent, 33 de militari ucraineni sunt antrenati pe teritoriul Poloniei. Marea Britanie va trimite 75 de instructori militari in Ucraina, in martie, pentru a oferi asistenta armatei ucrainene, confruntata cu un conflict separatist, scrie MEDIAFAX.

Departamentul american al Apararii a anuntat saptamana trecuta ca va trimite in Ucraina 600 de militari pentru antrenarea trupelor ucrainene care lupta impotriva insurgentilor prorusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.