Militantii gruparii islamiste Stat Islamic au rapit cel putin 90 de civili crestini din mai multe sate din Siria, a anuntat o organizatie pentru apararea drepturilor omului.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul in Marea Britanie, islamistii au luat cu asalt satele locuite de vechea minoritate crestina asiriana la primele ore ale diminetii. Cel putin 90 de civili ar fi fost rapiti in cursul raidurilor, care au avut loc in apropierea orasului Tel Hmar, situat in nord-estul Siriei, in provincia Hasakah, aflata in mare parte sub controlul fortelor kurde, scrie MEDIAFAX.

Atacul islamistilor intervine in contextul in care kurzii sirieni au lansat o noua ofensiva impotriva gruparii Stat Islamic in regiune.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic ocupa teritorii din Irak, Siria si Libia, unde a proclamat un "califat islamic". Coalitia internationala coordonata de Statele Unite a efectuat zilele trecute mai multe raiduri aeriene impotriva unor obiective ale gruparii SI din Irak si Siria, inclusiv la Hasakah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.