Cel putin 26 de persoane au murit saptamana trecuta in Statele Unite si Canada din cauza unor incidente legate de vreme, majoritatea deceselor fiind inregistrate in statul Tennessee, in sud-estul SUA, relateaza CNN.

Agentia pentru gestioarea situatiilor de urgenta din Tennessee a anuntat moartea a 21 de persoane, dintre care 11 au murit de hipotermie, iar altele in accidente rutiere grave. Un pacient care avea nevoie de dializa a decedat dupa ce nu a putut primi tratament.

In Boston, un barbat a murit in urma unui infarct in timp ce curata zapada, a declarat primarul orasului, Martin Walsh. In North Carolina, o tanara in varsta de 19 ani a murit intr-un accident provocat de conditiile meteorologice nefavorabile, a declarat guvernatorul statuluim, in timp ce in New Hampshire, o femeie a murit de hipotermie intr-o zona cunoscuta pentru drumetii, potrivit oficialilor statului. In Toronto, in sudul Canadei, politia a anuntat ca un copil in varsta de trei ani a murit dupa ce a iesit singur din casa purtand doar un tricou si cizme, scrie wwww.mediafax.ro.

Statele Unite se confrunta ca temperaturi extrem de scazute, care afecteaza aproape teritoriul tarii, din Minnesota pana in Texas. Vantul rece va scadea temperaturile pana la minus 40 de grade Celsius in North Dakota si Minnesota, in timp ce la Chicago se vor inregistra luni minus 28 de grade Celsius. Marti sunt asteptate minus 28 de grade Celsius la Boston, iar in New York si Philadelphia minus 20 de grade Celsius.

In Texas este asteptata lapovita, in timp ce in Kentucky stratul de zapada are o grosime considerabila. Un magazin Walmart a fost evacuat si inchis pe o perioada nedeterminata dupa ce angajatii au descoperit fisuri in pereti, provocate aparent de greutatea zapezii de pe acoperis, potrivit unei purtatoare de cuvant a magazinului. In plus, mii de calatori au ramas blocati la sol duminica, 600 de zboruri cu plecare sau sosire in Statele Unite fiind anulate. Cele mai afectate aeroporturi sunt cele din Denver, Philadelphia si New York.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.