Statele Unite au prezentat un plan destinat armatei irakiene in scopul recuceririi orasului Mosul, ocupat in prezent de organizatia terorista Stat Islamic in Irak si Siria, initiativa de anuntare in mod public a strategiei fiind criticata de ofiteri americani.
Cinci brigazi irakiene vor fi utilizate in confruntari, fiind ajutate de militii kurde, efectivele urmand sa fie de 25.000 de militari. Un oficial din cadrul Comandamentului Central american (CENTCOM) a declarat, sub protectia anonimatului, ca operatiunile militare vor incepe in aprilie-mai, orasul irakian Mosul urmand sa fie recucerit pana in iunie.

Insa alti doi ofiteri americani au criticat dezvaluirea planului, argumentand ca sunt oferite detalii tactice care vor permite combatantilor grupului Stat Islamic sa se pregateasca. Organizatia terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria a ocupat orasul Mosul in iunie 2014, in prezent in zona fiind intre 1.000 si 2.000 de teroristi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.