Remuneratiile din acest an ale membrilor Guvernului, sefilor autoritatilor executive si altor organisme publice au fost reduse printr-un ordin emis luni de Cabinet.

Kievul a luat aceasta masura in cadrul unui pachet vizand reducerea cheltuielilor Guvernuului si "limitarea salariilor oficililor", potrivit acestui decret postat pe site-ul Guvernului luni, scrie MEDIAFAX.

Decizia nu va afecta insa angajatii unitatilor implicate in operatiunea "antiterorista" din regunile Donetk si Lugansk, se arata in document. Salariile functionarilor publici au fost limitate la valoarea a sapte salarii minime pe economie, prin legisatia in vigoare cu privire la taxe si buget. Insa, in cazul in care se reduce numarul personalului, nivelul salarizarii poate fi mentinut la valoarea de zece salarii minime pe economie, precizeaza Unian.

Salariul minim, potrivit legii bugetului de stat este de 1.218 grivne (40,5 euro), precizeaza agentia. In plus, Guvernul intentioneaza ca anul acesta sa reduca numarul functionarilor cu 20%, o masura care vizeaza aproximativ 50.000 de persoane. Premierul Arseni Iateniuk a subliniat ca, in pofida reducerii numarului functionarilor publici, este necesar sa fie mentinuta calitatea serviciilor prestate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.