Insurgentii gruparii Stat Islamic au preluat controlul asupra orasului Al-Baghdadi, din vestul Irakului, amenintand o baza aeriana unde puscasii marini americani antreneaza trupe irakiene, au declarat oficiali citati de postul Al-Arabiya in pagina online.

Al-Baghdadi, situat la aproximativ 85 de kilometri nord-vest de Ramadi, in provincia Anbar, era asediat de mai multe luni de militantii radicali sunniti, care au ocupat teritorii vaste din nordul si vestul Irakului anul trecut.

"Nouazeci la suta din districtul Al-Baghdadi este sub controlul insurgentilor", a declarat pentru Reuters presedintele districtului, Naji Arak.

Militantii au atacat Al-Baghdadi din doua directii in cursul zilei de joi, apoi au avansat in oras, potrivit unor oficiali si unor surse din serviciile de informatii. Oficialii au adaugat ca un alt grup de insurgenti a atacat apoi baza aeriana Ain al-Asad, situata la cinci kilometri sud-vest de oras, dar nu au reusit sa patrunda, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 320 de puscasi marini americani antreneaza membri ai Diviziei a 7-a irakiene la aceasta baza, care a mai fost atacata cel putin o data incepand din decembrie. Purtatoarea de cuvant a Pentagonului Elissa Smith a confirmat confruntarile de la Al-Baghdadi, precizand insa ca baza aeriana nu a fost atacata direct. "Au fost informatii privind focuri indirecte in apropierea bazei", a adaugat Smith.

Majoritatea oraselor din apropiere, situate in provincia Anbar, sunt controlate de gruparea Stat Islamic, care a avansat rapid vara trecuta dupa ce a trecut granita dinspre Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.