Seful fortelor speciale Qods din cadrul Gardienilor Revolutiei a declarat ca, avand in vedere infrangerile grele suferite de Statul Islamic (SI) si alte grupari teroriste care opereaza in Irak si din Siria, aceste organizatii "nu mai au mult de trait", relateaza RFE/RL in pagina electronica.
Generalul Qassem Suleimani a facut aceste declaratii, citate de agentia Fars, la o ceremonie. El ar fi fost in apropierea liniei de front cu SI si apare frecvent pe retele de socializare din Irak, alaturi de forte proguvernamentale irakiene, in zone de conflict armat. Teheranul sustine Guvernul siit de la Bagdad si este un aliat-cheie al regimului de la Damasc, scrie MEDIAFAX.

Desi este implicat in lupta impotriva SI, Iranul nu face parte din coalitia condusa de catre Statele Unite, care conduce o campanie de atacuri aeriene impotriva unor pozitii aflate sun controlul jihadistilor sunniti atat in Irak, cat si in Siria. Fortele speciale Qods - aripa pentru operatiuni externe a Gardienilor Revolutiei - efectueaza operatiuni sensibile in domeniul securitatii, inclusiv culegere de informatii, operatiuni speciale si actiuni politice considerate necesare in apararea Republicii islamice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.