Rusia spera ca tarile occidentale, inclusiv Germania, sa impiedice posibile incercari ale Kievului de a "rezolva militar" conflictul din estul tarii, a declarat ambasadorul rus in Germania Vladimir Grinin.

"Ne-ar placea sa speram ca Occidentul, inclusiv Germania, va influenta, in sfarsit, regimul de la Kiev. In prezent, judecan dupa actiunile recente ale autoritatilor de la Kiev, este clar ca ei vor sa rezolve militar criza" din estul Ucrainei, a declarat Grinin pentru agentia rusa de stat RIA Novosti.

Ambasadorul a subliniat ca cei mai multi dintre liderii occidentali au declarat recent ca nu exista o solutie militara la criza ucraineana, ci diplomatica. "Noi speram ca partenerii nostri occidentali vor trece de la vorbe la fapte si vor incepe sa influenteze autoritatile de la Kiev", a adaugat el.

Situatia din regiunea ucraineana Donbas (est) s-a deteriorat dramatic in ultima perioada, in pofida armistitiului incheiat in seprembrie la Minsk intre autoritatile ucrainene si separatistii prorusi. Liderii Rusiei, Ucrainei, Germanei si Frantei - formatul Normandia - urmeaza sa se intalneasca miercuri in capitala belarusa pentru a negocia un acord de pace, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.