Flota ruseasca la Pacific si forte militare din nord-estul tarii au demarat exercitii de antrenament neprevazute, impreuna cu unele dintre unitatile din Peninsula Kamciatka, in care urmeaza sa fie efectuate tiruri cu sisteme de rachete de tip Iskander.

Potrivit serviciului de presa al Regiunii Militare de Est, la manevre iau parte aproximativ 2.500 de oameni.

"In timpul verificarilor pe care le vor efectua cartierele generale cu privire la interoperabilitatea dintre membri ai unor subunitati din cadrul Pazei de Coasta, apararii antiaeriene, aviatiei navale, securitatii navelor si fortelor submarine vor fi abordate aspecte ale activitatii comune in apararea liniei de coasta in interiorul unei grupari specifice si unui numar de sarcini pentru exercitii locale", a anuntat serviciul de presa.

Militarii rusi vor efectua tiruri cu sisteme de rachete pentru misiuni in teatre de lupte de tip Iskander (SS-26 Stone conform standardelor NATO), se arata in comunicatul emis de catre districtul militar. Scopul acestor exercitii de antrenament pe teren este consolidarea unor abilitati tehnice de lupta, in special in privinta lansarii de rachete, subliniaza districtul.

"Militarii din cadrul formatiei pentru rachete a Districtului Militar de Est au inceput antrenamentul utilizand complexe Iskander-M", se precizeaza in comunicat. Iskander-M este un sistem de rachete cu raza scurta de actiune. Rachetele au o raza de actiune de 400 de kilometri si pot fi inarmate atat cu focoase conventionale, cat si nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.