O explozie puternica a avut loc la o uzina chimica din Donetk, in estul Ucrainei, au anuntat luni separatistii pe un site.

Un atac a fost comis duminica noaptea, potrivit aceleiasi surse, care adauga ca un numar de cladiri din zona au fost avariate, inclusiv locuinte, dar nu au fost raportate victime. Un reprezentant militar al "republicii populare" Donetk (DPR), Eduard Basurin, a acuzat Ucraina de efectuarea acestui atac, scrie MEDIAFAX.

Ministerul ucrainean al Apararii nu a comentat, luni, acuzatiile. "Ministrul apararii" Basurin a declarat pentru postul rus de televiziune Rossiya 24, ca in uzina era depozitata munitie. "Nu avem inca informatii daca uzina a fost atacata cu (rachete balistice tactice cu raza scurta de actiune de tip) Tocika-U sau daca a fost tinta unor bombardamente tintite", a declarat el, citat de agentia rusa de presa Tass.

"Este in curs o investigatie si vom prezenta rezultatele imediat ce le avem", a adaugat Basurin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.