Rusia a trimis un nou convoi umanitar in regiunile afectate de conflictul armat din estul Ucrainei, care a ajuns duminica la Donetk si Lugansk, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.
"In total, 100 de camioane au livrat peste 1.100 de tone de ajutor umanitar la Donetk", a declarat Oleg Voronov, adjunctul sefului centrului pentru situatii de criza din cadrul Ministerului pentru Situatii de Urgenta. Voronov a precizat de asemenea ca 70 de camioane au livrat 700 de tone de alimente, materiale de constructii si alte provizii pentru populatia din Lugansk. Dupa descarcarea ajutoarelor, camioanele urmau sa plece spre regiunea Rostov, din sudul Rusiei, scrie MEDIAFAX.

Acesta este cel de-al 13-lea convoi umanitar trimis de Rusia, incepand din august, in regiunile separatiste din estul Ucrainei. Cel de-al 14-lea convoi umanitar va fi trimis in Donbas la 15 februarie, potrivit ministerului. Regiunile Donetk si Lugansk se confrunta cu o grava criza umanitara de la declansarea conflictului dintre fortele ucrainene si separatistii prorusi, in aprilie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.