Regina Elizabeth a II-a a sarbatorit, vineri, implinirea a 63 de ani de cand a urcat pe tronul britanic si spera sa doboare, in septembrie, recordul de longevitate referitor la durata domniei unui suveran britanic, detinut de regina Victoria.

Aceasta aniversare a fost marcata, ca de obicei, prin 41 de salve de tun trase de Royal Horse Artillery din Green Park, in fata Palatului Buckingham, ce au fost urmate de 62 de salve trase de regimentul City of London, in fata Turnului Londrei.

Ca in fiecare an, suverana britanica, ajunsa la varsta de 88 de ani, a comemorat aceasta data speciala, care coincide cu data mortii tatalui ei, regele George al VI-lea, cu sobrietate si departe de Londra. Regina Elizabeth a II-a si-a petrecut ziua in resedina ei din Sandringham, in estul Angliei, unde tatal ei a murit in somn in urma cu 63 de ani,s crie MEDIAFAX.

Elizabeth a II-a, pe atunci in varsta de 25 de ani, se afla in Kenya cand a fost informata despre moartea tatalui ei, pe 6 februarie 1952.
Suverana britanica are mari sanse sa doboare pe 9 septembrie recordul de longevitate detinut de regina Victoria, care a domnit vreme de 63 de ani si 7 luni - mai exact, 23.226 de zile, 16 ore si 23 de minute -, pana la moartea ei, in 1901.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.