Guvernul spaniol si principalul partid de opozitie din Spania au ajuns la un acord luni pentru introducerea unor noi prevederi legislative destinate prevenirii plecarii candidatilor la jihad catre zone de conflict si comiterii de atentate in tara.
Noile prevederi din legislatia antiterorism se vor referi la difuzarea de mesaje pe Internet, la finantarea de activitati criminale si la plecarile catre zone de conflict, a declarat premierul spaniol Mariano Rajoy, dupa incheierea unui acord cu seful Partidului Socialist (PSOE) Pedro Sanchez. Resursele justitiei si politiei vor fi sporite, pentru ca aceste institutii sa poata lupta mai eficient contra terorismului, inclusiv impotriva "lupilor singuratici", care actioneaza independent, scrie MEDIAFAX.

Enclavele spaniole sunt deosebit de atractive pentru jihadisti. Ceuta si Melilla sunt singurele granite ale Europei cu Africa, oferind o ruta potentiala catre zonele de conflict. Cele doua enclave sunt de asemenea destinatii populare pentru emigrantii din zona subsahariana care incearca sa intre in Europa. Aproximativ 100 de persoane sunt suspectate ca au parasit Spania pentru a se alatura organizatiei jihadiste Stat Islamic, iar alte 2.000 ar fi plecat din Maroc pentru a lupta in Siria si Irak.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.